Project Spotlight – Independence Retreat

Just in case you missed this award winning project…a look back at an Aspen retreat we designed for one amazing California family. Formerly a parking lot, the circular building site is shared with an adjacent home and guest house. In order to effectively fit the three structures, great thought was given to the positioning of the homes to maximize views, solar orientation, passive ventilation and afford them their desired privacy.

Clear Douglas Fir Beams integrated with steel gussets and knife plates are suspended from the vertical grain Cedar ceiling. Steel paneled interior columns with custom designed steel screws are seen throughout the home.

Continuing the warm yet contemporary feel, architectural grade stained concrete, glass, steel, efficient appliances, and passive solar and ventilation lend to the Owner’s program: providing generous entertaining spaces, comfortable guest suites, a contemporary mountain feel which speaks to its greater surroundings and respects the environment we live in. This home has won three prestigious architecture awards for design.

How do you like it?

This entry was posted in Featured, Planning, Posts about Spaces and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply