CCA Designs State-of-the-Art Composting Restroom for City of Aspen

Charles Cunniffe Architects has been working with the City of Aspen to design its new restroom facility in Rio Grande Park. The first of its kind in the area, the restrooms utilize a state-of-the-art composting system housed in a unique structure created from a Gabion wire crib filled with river rock obtained on-site from the ongoing storm water pond redevelopment. The gable and shed roofs are of rusted steel, giving a nod to Aspen’s mining heritage, and house solar photovoltaic panels.

Proud of the new facility, Construction Manager for the City of Aspen Scott Chism stated, “Storm water is being filtered through the park before it hits the river, the cobbles for the restrooms were locally sourced,…and composting toilets save significant amounts of water.”

Thanks to the incredible team who worked so hard to complete this project!┬áRead more about the facility in today’s Aspen Daily News.

Photo Credit:Brett Friel/Special to the Aspen Daily News

Photo Credit:Brett Friel/Special to the Aspen Daily News

This entry was posted in Featured, Posts about Spaces and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply