Transforming American Nation Bank’s corporate identity into architecture

Resulting from the bank’s wish to integrate their corporate identity and company colors of copper and black into the interior space, special attention was given to the materials and color scheme of the historic structure.

To achieve this copper, black granite, brushed aluminum and glass were seamlessly blended throughout the project. To maintain the warmth of the interior design, Charles Cunniffe Architects selected cherry wood and heated slate flooring in the lobby. A stainless steal reveal, trims the custom designed bankers’ desks, juxtaposing black granite ledges. Custom designed stainless details support the glass walls throughout the lobby, lending
to the modernistic approach.

This historically designated structure was originally comprised of two retail facilities located on a prominent corner in downtown Aspen, Colorado. When the owners of the building leased the space to a regional bank, they engaged Charles Cunniffe Architects to design and renovate the building. In order to comply with Aspen’s Historical Preservation Committee guidelines, the pre-existing structure was partially demolished, maintaining the façade of the building. With strict guidelines, the architects were challenged to create a sleek and contemporary space within a historic exterior.

We were able to meet the owner’s objective and create a sleek and modern bank interior while respecting the historic exterior.

To read more about this project visit us online at http://www.cunniffe.com/store/pprev_details93.php.

This entry was posted in Featured, Posts about Spaces and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply